Peter Sagan, cyklisten gjorde bort sig på podiet och nöp en av brudarna i skinkan. Det var ju korkat, men sedan läser jag Cycke News, kommentarer till det hela. Hälften tycker det var en kvinnoförnedrande grej, vilket det var, men hälften har en massa ursäkter.

Det är märkligt det här. Om en brud råkar illa  ut så är det alldeles för många karlar som har olika ursäkter för beteendet. Bruden var sexigt klädd, hon skulle inte ha varit där hon var, hon såg het ut, killen var ung, osv osv,,,Det är ju fan patetiskt att inte kunna erkänna sina eller andras korkade agerande.

Det står still någonstans? Ovanligt många män verkar lobotmerade, medan lika många är jävligt schyssta. Samma gäller kvinnorna. Hälften verkar fatta läget, den andra hälften gör det inte. Och med hälften som fattar läget menar jag de brudar som nekar att bli brudar som kliver omkring i baddräkt i en boxningsring.

Nog om det.

Vad det gäller det fotografiska så är det numera svårt att fotografera nakna kvionnor för det blir lätt så att någon tycker det är kvinnoförnedrande och jag håller med om att många bilder är direkt kvinnoförnedrande, framför allt det vi kalla Nude art. Däremot att ta en bild på en kvinna man tycker är vacker, har en slags känslomässig relation till, kan aldrig bli förnedrande. Det är oftast ett samspel. Man tycker om att ta bilden och få bilden tagen.

Ännu värre är det med barn. Moderna föräldrar ser ju fan pedofiler överallt. Tar man en bild så rusar de fram och ska se på legg, vill veta vem, vad osv...det värsta är aggressiviteten så min rekomendation till att plåta barn är att ta bilderna i miljöer där det finns ett slags engagemang utöver barnet, typ, idrott, fotboll, cirkus mm. Annars får man presentera sig, fast det kan ju vara lika känsligt, tanken och känslan försvinner ju om man ska köra hela byråkratrycket innan man tar en bild.

Kommentarer

Populära inlägg