Det fortsätter i Husby och på andra ställen. Man läser om det i tidningen. Det känns som om det är i en annan värld. I mina kvarter fortsätter det som vanligt, som vanligt mot en redig smäll på något vis.

Jag vet ärligt talat inte vad man ska göra med saker och ting längre. Det enda jag kan tänka mig är en annan fördelningspolitik, att det mesta överskottet läggs på det allmänna, bra skolor, bra med jobb, bra med billiga lyor, sedan tid över att vara människa.

I Husby har de ju fått för sig att de ska lyxrenovera, att kåkarna ska rustas upp och det är ju bra tänkt, men i alla sådana lägen blir det för dyrt, för många kan inte bo kvar osv,,,ja, det är tjatigt att det aldrig blir någon förändring. Mitt hopp försvann då jag såg hur många nya bilar det ska säljas i Indien och Kina, horribla mängder,, ni vet det här med miljön..

Det är konstigt med människor, får man sätta sig vid ett kafebord med de flesta så finner man alltid något som förenar, nästan alltid i alla fall. Det går oftast att snacka sig fram till saker och ting. Det finns något att lära av det.

På tal om kameror. Nu är sådan här gammal skit som Contax g2 på tapeten igen. Jag har haft både en G1 och G2, hopplösa saker. Långsamma, alla kameror är för långsamma. Såg att Nikons nya kompakt är en seg sak, minns Contax g1 då den kom, helt värdelös, gick inte att använda, sedan kom g2, lite snabbare, men efter en vecka gav jag bort den. Jag kör på med min Panasonic GF1, den är snabb, riktigt snabb. Igår testade jag en fujifilm 100s, fin sak, men vete fan om den är lika snabb som min Gf1?

I alla fall, snabbhet är allt.

Populära inlägg