Ligger i sängen, ska väl ut och cykla? Min ogifta fru börjar alltid dagen med att fråga: ska du inte cykla idag? Ja , då är det ju körtel. Man måste ge sig iväg.
Jag längtar efter Naxos . Jag har varit där någon eller några månader varje år sedan  1982. Den riktiga värmen, fiken, den dammiga grusvägen vid Plaka, det rosa fiket, nätterna... Jag vet inte vad det är men det är riktig sommar, riktig värme, riktiga nätter. 
Det skrivs om den svenska boendesituationen, att man måste släppa hyresregleringen, dvs att hyrorna måste öka annars byggs det inte mer. Varför kan inte staten ta över byggandet, pressa kostnaderna till max, bestämma att det får inte finnas profit på byggandet, säga att bo är en mänsklig rättighet. Inte en vinstmaskin.
Den svenska staten går skitbra men det är ju inte riktigt samma sak som att medborgarna får bra service eftersom staten bara satsar på det som ger vinst o släpper iväg samhällets grundstenar, skola, vård osv till folk som spekulerar och gör dig vinst på nedskärningar, försämringar och penningaförflyttningar.

Nog om det. Jag längtar till den här värmen som för att man öppnar sin kropp, låter lusten glida ut huden och släpper in den stora vilan i själen.
 

Populära inlägg