Dagen gick åt till att riva ut golv, fixa med fönster och annan ickeproduktiv sysselsättning. På kvällen kom jag dock åt att ta mig en funderare om läget. Jag tycker det jag skriver nu är otroligt intressant. Min blogg har lästs av ca 5000 personer på tre dagar. Det är en sak, men så kollade jag hur min nya bok Preskriberat har gått på Blurb. På två veckor har 1900 personer kollat i boken. Och hur många har köpt den? Tre, det är ganska häpnadsväckande.

Blurb fungerar inte som försäljningskanal, men däremot som bibliotek.  Man kan läsa mina böcker grattis på Blurb. 13 stycken har jag gjort och 13 stycken kan man alltså läsa gratis. Om Ni läser mina böcker på Bibblan, så får jag kanske 20 öre varje gång Ni gör det. Det är dock bättre än Spotify.

Är det inte intressanta siffror? Jag tycker verkligen det visar var kulturen är på väg. Mycket gratisjobb och det betyder att vi måste fixa pengar någon annanstans.

Å andra sidan , att göra en bok och på två veckor få ca två tusen läsare är ju helt fantastiskt.

Jag måste ju säga att jag är kluven. Jag var en av de första som startade med fotoblogg och en av de första på Blurb och jag älskar bådadera, men visst är det ett skifte i hur man visar och jobbar med bilder.

Annars säger jag bara Landskrona, Goro visar bilder, Jh , Jag, Daido, Anna, Sobol, en massa schyssta lirare. Det kommer att svänga hårt som käre Sture D skulle ha sagt.

Populära inlägg