Jag läser intellektuella, som jag har respekt för, i Egypten, som menar att det som pågår nu. Allt dödande, alla motsättningar, är ett krig som går ut på att inrätta demokrati och frihet i Egypten. De menar att under Mursis ledning skulle ingen frihet för kvinnor och tänkande människor kunna existera.

Ja, det är också ett perspektiv. Ett annat är friidrottsVM. Herre Gud, så trist och ointressant. Varför bojkottar man inte skiten, både nu och till OS senare. Putin är ju en ren diktator och det enda som är intressant är ju hur det ska fgå med de homosexuella och svenskans naglar. Igår vann en duktig svensk tjej 1500. Tyvärr kan jag inte ens intressera mig för det.

För en vecka sedan var det en helt avslöjande sekvens på Rapport. Först kom ett fruktansvärt reportage från flyktinglägren i Syrien. Det var helt outhärdligt att se. Hur folk hade det och sedan nästa inslag som handlade om att ligor har specialiserat sig på att göra villainbrott och sno de dyraste bilarna, typ Porsche.

Efter en sådan sekvens av nyheter är man sig inte riktigt lik. I alla fall inte jag. Vi och världen, liksom. Annars började man igår tjata på nyheterna om att ekonomin går upp i Europa. Visst, kom igen nästa vecka, då har de gått ner igen.

Min dotter är i Portugal, skickar de mest fantastiska beskrivningar av landet, kusten, måste erkänna att det rycker i tarmen, restarmen. Var ju tvungen att ställa in Spanienresan, väntar på några besked och så fort de kommer blir det till att kolla i reseguiden igen.

All the best, folks




Populära inlägg