Kulturpolitik


En vanlig fråga jag får är: varför har du inte sponsring på din blogg? Jo, jag har funderat i de banorna länge. En gång i tiden kontaktade jag Volvo om sponsring. Jag skulle göra en Sverigebok, tänkte resa runt i Sverige i ett år, eller två, bo i bilen och behövde en bra bil som jag kunde sova i. Som betalning tänkte jag Volvo skulle få använda mina Sverigebilder som stortavlor.

Jag skickade in ett brev till Volvo och någon vecka senare blev jag uppringd av en trevlig man från Volvo.
- Vi har diskuterat ditt förslag och vi kan erbjuda dig en Volvo till 30 procents rabatt, som du sedan kan sälja efter ett år eller två, och på så vis fått använda gratis.
- Jaha, sa jag. Det var ju hyggligt. Vad kostar den bilen då?
- Runt 120 000 kr, sa Volvokillen.
- Fint, sa jag, ska tänka på saken.

Vad jag inte sa var att jag aldrig köpt en bil för mer än tio tusen. Att nästan alla mina bilar kostat under fem tusen kronor och dessutom gått som skott. Vissa bilar har jag fått mer eller mindre gratis.

Jag sa heller aldrig till Volvokillen att min årsinkomst aldrig varit över 120 000 kr, men det är en annan sak. Om det blev något Sverigeprojekt? Nej, jag la ner det. Jag hade en Mazda 303 på den tiden och den gick inte att sova i.

Nu, tror jag dock att jag kommit på en idé för sponsring, som påminner om Rockwells sponsring. Vi får se on det fungerar?

Populära inlägg