Retro 23.

Palma, Mallorca.

På vintern trivdes jag inte i Barca. För mycket avgaser, ibland rent ut sagt kallt. Jag bodde i ett kollektiv där enda värmekällan var en svag, ynklig gasolvärmare i vardagsrummet. Jag åkte till Mallorca istället. Frisk luft, alltid varmare.

Jag åkte båt mellan Barca och Palma. Tog en natt. Jag tog inte många bilder i Palma, men jag trivdes där, framför allt vid den stora kyrkan och uppe vid Cafe Bosch, på toppen av Palmas rambla.

En dag hyrde jag en bil, körde i bergen. En liten Seat, som jag efter några timmar upptäckte hade en massa kläder i baksätet. Det var inte mina kläder och jag körde ner till hotellet där jag bodde vid Plaza Goumilla. Några upphetsade spanjorer hoppade på mig och frågade vad jag höll på med? Jag visade dom min bilnyckel, vi ruskade alla på huvudet. Den gick till fel bil. En Seat av samma färg och modell stod några meter bakom. Jag testade nyckeln i den. Det fungerade, det var min bil.

Alla var glada. Jag stannade en vecka, eller två på Palma. Var ute på nätterna och röjde. En gång ville en gift kvinna bjuda på grogg. Jag följde med henne hem, men hennes man stod bakom dörren och kastade sten på mig. Inte kul. En annan gång såg jag en tävling i att dricka grogg. Efter elva snabba shots hade vi en vinnare, tyvärr svimmade han av fem minuter senare  pga av alkoholförgiftning.


Kommentarer

Populära inlägg