Julsaga


Kära barn, hur började det egentligen? Jo, jag hade lagt mig på sängen med en enkel whiskey för att slappna av efter dagens stressiga stress då min ogifta fru plötsligt säger till mig. " Micke, nu är det dagen före julafton och jag och tjejerna ska julfixa enligt traditionen".

Jaha, på ren svenska betyder det att du får gå hem till din atelje och ligga där o fisa i ensamhet. Ja, jag är ingen oäven typ så jag lullar hem, läser en del imbecilla inlägg på Fejan och tar en liten klämtare för blodet. Försöker ta blodtrycket men batteriet på maskinen har tagit semester, så jag tar en klämtare till för man kan aldrig vara säker på var den sk himmelsbringande effekten infinner sig, Packar väskan för fjällen, fyra kalsonger och fyra T-shirts, resten är pjäxor och bokföringspapper.

Kollar Svt, men avstår från Burken, det som erbjuds skulle skicka mig direkt till dårhuset så jag lägger mig på en av de två sängar jag har i min arbetslya, jag jobbar som bekant mycket liggande och tar ytterligare en klämtare för blodet.

När trycket känns bra glider jag i medvinden ner till Sardin, den lilla krogen med det stora hjärtat vid Nytorget. I baren sitter Janne o Johan, runt borden några andra polare i lagom julstämning.

Janne och jag diskuterar Kärrtorp, tvättmaskiner och Jansons frestelse,,,,Johan sitter mest och snackar franska med någon bakom baren, tror väl att han ska få rabatt på det viset.

Efter några öl, ser jag hur Sofia kyrka glimmar, kallar mig till arbetet, vad det nu är, och jag lullar Skånegatan, denna besudlade gata som inget var innan Hannas krog låste in en ko i ett skåp och som då och då stack ut nyllet och råma. Jaja, det var förr det, men jag går mer till min snygga Volvo och kollar in så ingen gör inbrott i den. Det är lugnt, men det är punka på höger fram. Shit,,,sa man och kasta sig under kärran, hiva upp den på höjden, rev av däcket, ja, så ramla den ner,,,,,då ledsna jag, vem orkar fixa med däck dagen innan julafton.

Jaja, så blev det en fin jul då, vit och skön, man är riktigt impad över snöröjningen i år, inte en enda snöflinga,,,bra jobbat och då jag fick komma hem, lyste minsann granen,...tjoho, då, som tomtarna säger.

Populära inlägg