Utsikt från ett fönster

Jag bor i en fantastisk lägenhet. Jag tänker på Pete Seegers hus. Den underbare Thomas Nilsson visar mig en bild på Seegers hus, som Seeger byggt själv dessutom. På något vis skulle jag vilja bo så, men inte i Sverige, men i Europa. Jag vill åt en annan kultur, en varmare, enklare tillvaro.

Ser att Thomas H Johnsson och JH ska kampera tillsammans på fotofestivalen i Landskrona den 22-24 aug. Jag ska också vara med där, mer om det senare- Tror det kan bli hur bra som helst.

Katten sover under lampan. Jag sitter i mitt lilla arbetsrum, med böcker, några lampor och min skrivare. Min bil står utanför, redo för äventyr, min vackra, underbara fru är på jobbet. Jag spelar något klassiskt på radion, något som påminner om en psalm. Det är lite ensamt, men så ska det vara på förmiddagen.

I går sa min dotter: Pappa, jag gör några viktiga val i livet just nu. Jag höll på att svara: Det gör jag med, men avstod. Viktigt att hon får känna sig viktig.

Det har kommit snö under natten. Det är bra, snart är det vår. Jag läser Knausgård, Min kamp 2, fattar inte mycket. Ettan gav jag upp direkt. Han verkar lätt hysterisk, grinig, jävligt fjantig om du frågar mig.
Visst, det är jobbigt med barn, det kanske är trist att vara med småbarn, men om man skaffat dom får man göra jobbet. End of discussion. Läste Alice Munroe, som påminner så mycket om Hemingway, men skriver mycket sämre, saknar förmågan att lätta sin text. Hon matar sina noveller tills man är kräkfärdig. Jag skrev på Fejan att Hem o hon var väldigt lika, men då skrev en brud att Alice M hade bättre koll på genusprylarna. Då blev jag sur. Troligtvis hade hon inte läst en rad av Hem, men jag har läst allt och kanske fem, sex böcker av Alice M. Hem har lika bra koll på genuset som Alice M, grejen är ju att Alice M har brudar som huvudfigurer medan Hem har män. Sedan har de båda ganska bra koll på det andra, motgenuset.

Idioter finns överallt. Det ska bli spännande att se hur Lundell hanterar Stalkern Belinda ikväll. Bruden är ju helt störd, men jag gillar programmet trots allt. Inte en grej är rätt, för mig är konflikten med Lundell och Fittstimsgänget ett olöst trauma. När de hoppade på Lundell en gång i tiden så hoppade de också på mig och många andra som gillade Lundell och som också var helt med på brudarnas självklara krav på lika lön osv. Jag har i mångt och mycket tyckt att Linda Skugge o co var ett gäng karriärister, vars enda uppgift var att provocera och jävlas, typ hetsen mot Lundell. När man säger det till andra brudar så säger de att Fittstimsgänget aldrig har varit feminister. Då brukar jag svara att alla media i snart 25 år sagt att de var och är feminister.  Då blir svaret igen: Nej, de är inte feminister.

Okej.

Det vore ändå skönt om Lundell kunde ta Belinda i hand och att hon bad om ursäkt för att de utnyttjat Lundell i alla år. Vi får se, och efter det vore det ju fint om man kunde få lyssna till lite vettiga feminister, typ Schyman, som talar om kärnfrågorna och har en bra feministisk attityd.


Ja, det är mycket nu. Katten sover vidare, jag funderar skarpt på att rösta på Fi eller V i valet. Varför?
Fi, för de feministiska frågorna. V av samma skäl men också för att V är det enda parti som är helt emot vinster i vården, skolan osv. Sossarna är helt enkelt för bedrövliga. Vilka unkna kräk, de vågar ju ingenting.

Det blir en lång text idag, får lägga in flera bilder i texten. Dagen har knappt börjat. Katten sover vidare, jag sitter i det lilla rummet med den klassiska musiken. Jag tänker, det är bra. Jag tänker på OS. Hur fan ska det går att genomföra? Varför frågar ingen Kalla eller Jönsson om vad de anser om arbetaren som fick ett spett i röven?

Populära inlägg