Corinne Mercadier



Corinne Mercadier är född 1955. Hon hänger sina bilder på Fotografiska just nu. Tyckte om dom, hade en slags luft i sig, de lättade liksom. Inte alla, en del var för pretantiösa, men många hade det där lättandet i sig. Sedan såg jag Reborg. snyggt hängt. Att plåta sina kompisar är en fördel, men man hamnar också lätt i en skuldsituation. Man är inte så fri som man tror och vill alla gånger. Jag har själv plockat bort många bilder i mina projekt för det har handlat om vänskap ELLER bild och då vinner alltid vänskapen.

Corinne Mercadier, som sagt, var väldigt fin. Sedan gick jag ut i gråvädret, fick ett makalöst erbjudande på telefonen. Det rubbade mig lite, för det var en väldig vacker kärleksförklaring till mitt arbete. Jag gick upp på vinden, lyfte lite på mina bilder, kastade lite gammalt.

Jag träffade min granne konstnären, var son och mamma dog ungefär på samma gång. Nu är han i gång igen, med konsten, som läker och bygger upp honom igen. På det andra fiket satt Greken som för ett år eller två blev nedklubbad på gatan och förlorade sansen och balansen. Han går nu, varje dag, är i sitt eget universum där han sitter bakom rutan och dricker sitt kaffe. Efter det går han till bussen, åker till Djurgården och promenerar i någon timme innan han återvänder till sitt kafé för en sista kopp innan kvällningen.

Populära inlägg