Letar efter ett ämne. På fiket sitter G och funderar på hur hon ska bli av med sin alltför dyra lya. Ingen vill byta till sig en för dyr lya. Det är ett av helvetena med att ha skaffat sig en dyr lya. Ingen vill ha den. Folk tror att investering i en köpt lägenhet är en investering. Det är det inte. En investering ska utveckla livet, inte banken.

På Folkungagatan går min 83-årige granne. Hon säger det då hon möter mig: Idag fyllde jag 83 och sedan står hon och flirtar med mig. Hon är skitskön, säger att jag är den enda mannen i huset hon ser på dagarna. Och så lägger hon till: Det är väl för att de andra arbetar och du är artist, och så skrattar hon som man bara kan göra om man fyllt 83 idag.

Jag går på gatorna, möter en man som går och skriker i sin telefon på turkiska. Det gör mig glad. Det gäller att se det humoristiska i livet. På cykelaffären köper jag en ny pump och på bageriet en semla och på systemet en flaska vin med en cykel på etiketten. Bra vin, 91 spänn, kolla efter en cykel på omslaget.

Ibland är mina gator fina. Då sträcks ett band från 1969 till idag i  mina vener. De gatorna jag gått på sedan dess, är de gator jag går på idag, de gator som känt mina fötter så  många gånger. Jag går hem, sätter mig under den nya bokhyllan jag skruvat upp. Alla fotoböckerna väger tungt. Jag vet inte om jag vågar sova under den här hyllan? Det blir nog så att jag vilar med huvudet åt andra hållet.


Populära inlägg