Livet

Jag är dualist. Jag tror på det kollektiva, men söker mig ofta till ensamheten. Jag kan vara tillsammans med andra men kan ändå vara ensam i mig själv. Jag är en son av snö och sand. Jag älskar båda. Det grå, mitt emellan orkar jag inte med.
Jag tror på att vara politisk i alla lägen. Vi är alla politik, hela tiden. Det du inte tar ställning för är också politik. Man måste ha en idé om livet, om vad man vill livet ska innehålla, hur man ska komma dit. Det är det som är politik, demokrati.

Folk som dricker för mycket är hopplösa. Jag orkar inte med dom. Ju äldre jag blir, desto mer fyllon ser jag runt omkring mig. Snacka om att slänga bort sitt liv. Jag tycker många fotografer behandlar kvinnor dåligt. Det är som om de inte fattat att det är nya tider nu. Jag tror inte SD består av 12 procent rasister. Jag tror sossarna och de andra partierna inte skött den frågan rätt. Det måste till agerande för det finns problem. Man måste agera så att alla kommer till användning i samhället.

Jag tror inte på att ångra något. Man kan be om ursäkt, men det är ännu bättre att göra rätt från början. Det håller inte att komma för sent. Det håller inte att se ut som en slusk, jobba dåligt, inte anstränga sig. Det är viktigt att försöka.

Mankell berättade en gång om en liten urfattig kille som inte hade skor, men på sina fötter hade han målat dit skor. Det kallar jag kraft, stolthet, tilltro.

Jag tror på en förenklad tillvaro. Idag ska allt lösas med hjälp av konsulter, psykologer, osv. Mitt råd är: Tänk själv. Vanligt bondförnuft löser allt.

Jag är en son av sand och snö. Idag är det ebb, grått, iskall vind. Jag har huvudvärk. Det måste vara ebbens fel.

Populära inlägg