Sam Shepard, End time city, Michael Ackerman, Body and soul, Chrster Landegren, Stora bilar.


Jag har Michael Ackermans End time city som underlag till musen. Under Ackermans bok ligger Christer Landegrens Body and Soul, två fina böcker. Mycket svärta.

Jag hämtade just ner min Nischikiracer, pumpade däcken, men tänkte mest på Sam Shepard, skådisen och dramatikern, som är flygrädd och helst kör bil till allting. Jag älskar att köra bil, stora bilar som man kan sova i. Det är viktigt. Det är också¨viktigt att köra långsamt, lyssna på bra musik, se landskapet, öppna fönstret, ta in, göra resan till ett center i livet. Jag kör aldrig i stan. Där cyklar jag,, men att köra bil genom Europa på små vägar, stanna vid krogar som ser vanliga ut,sova i bilen, är en höjdare. Det finns inget vackrare än att ligga i bakluckan på en madrass, öppet fönster, lyssna på hur natten kommer, drar in över bilen , ungefär som borstarna på en biltvätt.

Typiskt nog torska Sam Shepard på en fyllekörning för något år sedan men jag ser hur han kör över den amerikanska kontinenten i sin stora truck.
Michael Ackerman flyttade till Polen där han nu har arbetat med ett projekt en längre tid. Hans bilder är lindrigt sagt nerviga, men i lagoma portioner gör de gott för den som har skakiga nerver. Christer Landegren gick tyvärr bort alldeles för tidigt,men förutom sin egen utmärkta fotografi var han lärare på Fotoskolan, kopierade åt Strömholm och var en ganska mild och trivsam människa.

Populära inlägg