Till kvällen




Jag sitter och skriver framför en liten park. När jag lyfter min blick ser jag hundägarna gå där ute. En del är fotografer, märkligt många av dom har en lurvig hund.
Idag satt jag en sväng med min grekiske vän, som förr var min svenske vän, och tittade i hans nya böcker. Det är fint att se i andras böcker. Jag tycker allt mer om dåligt tryck, lite grått, underground. Lite som Sergio Larrains bok. Det är bra, det är fint.

Jag är nöjd och jag är lite uttråkad. Läser min väns blogg från Indien. Hon ligger i en liten hydda i södra Indien och tänker på sitt torp utanför Nyköping. Var man än är, så är man någon annanstans. Polarn Lång Anders svängde som fan idag i backen, men det berodde väl på att han skulle imponera på Victoria som var där med sitt kungliga följe. Själv retade jag biståndsministern en dag. Jag visste inte att hon var hon utan jag körde på som vanligt och det fungerade så där. Livvakten såg konstig ut..

Jag går på stan och känner vindarna. Är man i rätt mode är alla människor vackra. Stockholm kan vara vackert. Det är lätt att kritisera allt och jag tror också att överallt kritiserar man allt som man har runt omkring sig. Sådan är människan helt enkelt. Vi kritiserar.

Jag gick in på Cyberphoto o kollade på kameror. En ny Leica kostade 58000 kr utan glugg. Det är ett bra pris för en kamera som knappt duger till något annat än att plåta med på gatan. Förr i tiden hade man ju Leicor i studio. Har ni sett den där klassiska bilden med den svenske fotografen, Leican och utlösningssladden. Han hade atelje nere i Klara och sedan i köpcentrat mitt emot NK, Rolf Winquist, kanonfotograf. Mycket bra, plåtade allt, skådisar osv,,jag tror Epstein fick sina första duvningar hos honom.






Populära inlägg