Meditation










Jag läser Gabrielsons fina text om Sergio Larrain. Han arbetade ca tio år som fotograf, sedan insåg han att han inte kunde komma längre, att fotografi inte betydde något. Fast, lite fel hade han nog där? I alla fall kom han att ägna sig åt meditation, drog sig tillbaka.
Jag skulle också vilja dra mig tillbaka, men det kräver ett annat klimat. Det måste vara varmt. Ska man göra något annat än arbeta på germanskt sätt, Luther, så krävs ett annat klimat. Vi har kanske världens sämsta klimat, möjligtvis kan en vecka på sommaren vara godkänd, annars är det för regnigt och för svalt. Om det är minus tio- femton och snöar en hel vinter så är det bra, men årets vinter var en mördare. I ett sådant klimat kan man inte dra sig tillbaka, då krävs det Lutheranda, bara arbeta.

I alla fall, Sergio Larrains bilder, som togs under en tioårsperiod, är fina, har en slags poesi som alltid kommer att leva.

Sedan till det moderna, någon rekommenderade den här länken, bästa gatufotot 2012.  Jag kan möjligtvis hitta fem bra bilder, resten går rakt ner i sopkorgen. Fotografi helt utan mening, ansats, tanke, politik, poesi,,,,, ibland undrar jag om vi tittar på bilderna, funderar på BUDSKAPET i dom?

Nog om det. Meditation kräver värme. Tillbakadragande kräver värme. Sedan Malmö, polisen, nassarna, knivarna, Facebook,,,allt känns mycket konstigt, men en sak är klar: Facebook är en farlig idé. Allt sprids utan eftertanke. Nassarna är här för att stanna. Jag betvivlar inte en sekund på deras onda tankar och handlingar,men det kan bara kvävas på ett sätt. Genom att vi ordnar upp problemen som leder till arbetslöshet, klassklyftor, mindervärdeskomplex...

Populära inlägg