Skopan o co....



Undrar hur min lilla kissemisse har det på Naxos? Jag har ju kattvakt, en kvinnlig konstnär från Aten som tyckte det var ljuvligt att få komma från den heta staden till den vackra ön i augusti. Det ska jag använda mig av framöver. Det blev en intensiv tid ett tag, men nu lugnar det ner sig lite.

Skönt, jag har en vecka framför mig, har valt mina bilder till Planket och ser fram emot det. Alltid roligt med Planket som dessutom alltid fungerar bäst då man kör den klassiska stilen.

Jag funderar  på om det finns någon ny sajt med unga fotografer eller bara fotografer? Det är svårt att komma förbi att Magnum fortfarande visar något av de bästa inom fotografin. Jag kollar ju på Lensculture mycket, men har svårt att få fäste på den sajten, blir lite för mycket och för ojämnt alldeles för ofta men jag är glad över den intervjun de gjorde med mig. Fick lite anbud från dom men det passade inte riktigt mig. Läste Göran Tonströms gamla text om Strömholm då han bodde i Höganäs. Det var ju också en kåk där allt var på bottenvåningen, men personligen har jag alltid gillat FENDO bäst, labbet på Ploggatan. En magisk lokal.

Min dotter rapporterar från Parma, en vacker liten stad, sedan skulle hon vidare till Sienna. Kollade en film från hästkapplöpningen i Sienna, en riktig skitrulle, machofilm, där det var svårt att fatta vad det där idiotiska hästloppet går ut på. Är ju mer eller mindre djurplågeri, lika dumt och efterblivet som fiestan i Pamplona, någon töntig machopryl som vid det här laget bara borde läggas ner.

Jag  säger 2017, en del kulturprylar måste anpassa sig till den moderna tiden. Svårare är det inte.

Såg svtplay igår  ( denna fenomenala uppfinning) , rullen om Per Anders Fogelström. Vilket snubbe, skrev som en Gud, var en slags ledare för många ungdomar, bland annat i Vita Bergen och Ceders kafé och dessutom, en ovanligt bra farsa, enligt sin son. Just det sista tycker jag är så viktigt. Han förlorade sin pappa tidigt, farsan försvann till USA och växte upp i ett kvinnomatriarkat och det gjorde troligtvis PAF ganska känslig för vissa saker. Om man läser hans böcker så märker man snabbt att han lyfter kvinnor på olika sätt på ett varsamt och makalöst fint sätt. Han såg kvinnornas roll i livet, hur viktiga dom var och är och han var före sin tid helt enkelt. En fenomenal författare, så är det bara.

Populära inlägg