En route



JH Engström har en utställning i Värmland just nu som jag bara sett på bild. Den ser väldigt spännande ut eftersom han vänder på alla begrepp, kör bilderna negativt, starka färger, blandar film, text och stillbild.

Jag tycker det ser häftigt ut och jag vet inte heller om det är så intressant om det är foto eller inte, det är mer uttryck.

Jag växte ju upp med Bengt Lindström, den geniale målaren, som precis som JH har bott länge i Paris. Lindström hade ju ett häftigt litet chatå i Paris och JH har ju tillbringat en del av sin barndom där. Jag tycker faktiskt just känslan i JHs nya bilder påminner väldigt mycket om det vilda och färgfyllda i Bengt Lindströms måleri. 

Sitter o tittar på en röntgenbild som grannen kom in med på datorn. Armbågsbrott så nu blir det att ta första flyg för henne till Norge och lappa ihop sig. Jag tänker på sånt ibland då jag susar ner för bergen i över femtio blås i kortkalsonger och lycratröja. Man ska ha tur i livet.

Det händer inte mycket på den fototekniska utvecklingen. Man försöker påstå grejer, vissa jobbar som fan på det, men nu har det blivit som med de analoga kamerorna. Det gäller att hitta en modell som man tycker om att ha i näven och som ser vacker ut, resten kan man glömma. Allt är bra, eller så bra det kan bli. Jag gick igenom mina digitalbilder och de bästa tog jag med en Canon S80 år 2007. Den hade en sökare som var en slags glasbit där man inte såg ett skit, men jag for runt på vintrarna med den och plåta sport, skidåkning. Inga problem alls, var bara att köra på.

Det är mycket snack nu. Vi pensionärer ska visst få mer stålar. Gläder mig, blir det 200 spänn i månaden? Det kan man göra mycket med?  15 espresso tex,,jag betalar alltid 20 spänn för espresson, men så blir jag bjuden då och då, men femton espresso säger vi. Det är en fjärdedel av månadsransonen. Kan de inte höja utdelningen till 400 hundra spänn, det skulle göra att man hade halva månaden klar med fikat. Kakor får man alltid gratis. Här på Naxos får man sockerkaka och tro fan att ägaren till mitt fik är en av de fetaste på ön. Jag dricker tre espresso om dagen och tre sockerkaksskivor på det, mums, blir mycket cykla, fast den senaste trippen så sprack tröjan framtill i dragkedjan. Var det sockerkakorna eller fartvinden? God Knows, men en sak är klar, kaffe är gott.


Populära inlägg