Sverige, sverige

Här ligger man klubbad. obs, gammal bild, två år sedan, då jag klippte en gubbe i slalombacken och blev själv av med axeln,,,det tog två månader att fixa ihop och sedan kunde jag inte ens minnas vilken axel det var man hade fixat till, märkligt,,,

Läser om bostadskrisen. Hur fan ska man få ordning på det hela. Först ger man bort allmännyttan till de som bor i lyorna och över en natt blir de millionärer, samtidigt minskar hyresrätterna i samma takt som de ombildades till bostadsrätter och inga nya lägenheter kom till. Sedan kom racet med priserna, folk lånade hejvilt för vad fanns det för alternativ, inge hyresrätter och bostadsrätter till skitbilliga lån.

Nu bygger man svindyra lägenheter där minst femtio procent aldrig kommer att hyras ut för ingen har råd att bo där, samtidigt planerar man nu att införa amorteringskrav, typ 7500 kr i månaden för ett lån på tre mille, tänk själv, den kostnaden, plus räntan, plus avgiften till föreningen, ger i min kalkyl en kostnad på ca 15000 kr för att bo i en trea i månaden. Det innan man betalat elen, bredbandet, osv,
Inga roliga perspektiv, i princip kommer folk att lägga alla stålar på hyran och de som kommer att ha råd att bo är de redan rika, resten kan gå och hänga sig. Det är illa nog, men hur ska de kunna förändra läget? Jag fattar inte det om man inte bygger hyresrätter till hälften av det pris man gör nu, samtidigt som man reducerar ränteavdraget,,det ser jag som enda chansen, annars får vi fortsätta så här, ta lån som ingen någonsin kommer att betala.

Jag hoppas jag har dött innan det smäller på riktigt eller i alla fall inte sitter på några stora lån. Huset på Naxos är den enda räddningen jag kan se, där bor man billigt men vem fan vet vad grekerna hittar på, där är ju krisen totalt och de hittar på den ena skatten efter den andra. Det kanske slutar med att man köper sig en husbil, är mobil och omöjlig att få kontakt med, så ingen kan sy in en framöver, men eftersom det kontantlösa samhället är på gång så kan de ju sätta dit en genom att låsa ens konton och har man inga stålar så är man rökt ändå, så om tio år kanske ni ser mig stå på ett torg i Aten och sälja bilder, som ni tycker er känna igen. Jag kanske säljer dom för fem euro styck, kränger tre om dagen och ekonomin är räddad,,,vem vet..?

Populära inlägg